Herregårdskroen var i en tid før den åpnet bare bestående av en krobygning som het Balkestuen. Den het opprinnelig Larssæterstuen, oppkalt etter Lars Ihle, som drev vinhandel, og bodde i dette huset. Det var en liten, rødmalt stue med buevinduer. Den ble flyttet i 1959 etter en avgjørelse av byantikvar Arno Berg. Det er antatt å ha vært en kro i Larssæter da Balke drev den, mye begrun­net med stor trafikk utenfor huset. Huset hadde adresse Fridtjof Nansens vei 9 på Majorstuen i Oslo, da den ble solgt til kunstner Peder Balke på et ukjent tidspunkt, og 22. april 1960 omdøpt til

Balkestuen. Pga. byggeprosjek­ter mente man at den ikke passet inn i miljøet på Majorstuen, og man fikk den derfor flyttet til Frogner Hovedgård, hvor den nå er en vital del av restaurantens sjarm og historie. I april 1960 var det stor byggeaktivitet foran Larsstuen, hvor det ble bygget en terrasse med plass til 250 gjester.

 

Herregårdskroen åpnet den 7. Mai 1960, rett bak Frognerparken Cafe, i samme bygg som det som i dag er Oslo Bymuseum, Frogner Hovedgård. Midt i Frognerparken var den et pustehull fra by­ens kjerne, vakkert omkranset av Vigelandsparken, store trær og Frognerdammen, med fantastisk utsikt oppover mot Holmenkollåsen. Det var da “self service”, man kunne få kjøpt grillpølser og soft ice, og enkelte småretter hvis man ønsket det.

 

På midten av 70-tallet var det et av de mest trendy stedene i Oslo, hvor man hyppig kunne observere kjente mennesker som hadde tatt turen innom for å slappe av fra byens larm og leven.

 

I de senere årene er Herregårdskroen indre gemakker pusset opp for å tilfredstille og bli godkjent  av dagens krav fra diverse myndigheter. Kjøkkenet er totalrenovert og dyktige kokker regjerer nå der inne med kjøkkensjef Ketil Elstad i spissen. Dette har gjort at Herregårdskroen igjen er blitt en av de mest besøkte uteserveringene  på Oslo vest, hvor man kan spise god mat, eller  ta ett glass vin eller en kald Frydenlund.

 

Vi ønsker alle gamle og nye gjester hjertelig velkommen til sesongen 2017 og vi håper på masse godt vær hele sommeren.

 

Husk at vi spiller livejazz mange dager i sommer!

 

 

Hilsen alle oss på Herregårdskroen

 

 

Kontaktinfo for bordbestilling (i sesong 6 personer eller flere)

E-post: post@herregaardskroen.no

Telefon: 23355069

HISTORIE

 

 

Herregårdskroen, Frognerveien 67, 0266 Oslo

Telefon: 22 43 77 30

E-post: post@herregaardskroen.no